Ползите от изварата за спортисти

Submitted by slavena on Пон., 08/12/2019 - 15:32


ibutamoren
Нека да видим защо изварата се счита за невероятно полезен продукт за спортисти и мускулен растеж, както и да поговорим за предимствата на изварата пред останалите протеинови продукти.

Изварата винаги е била един от онези продукти, които се свързват със здравето. В темата за културизма тя се превърна в един от основните продукти за натрупване на мускулна маса, намаляване на телесните мазнини и увеличаване на показателите за сила. Какво е предимството на изварата пред останалите протеинови продукти?
Ползите от изварата

1. Състав на аминокиселината

Аминокиселинният състав на изварата е близо до идеалния, което означава, че за растежа на мускулите, както и за всички останали тъкани на тялото, той ще бъде просто перфектният продукт.

2. Смилаемост

За разлика от месото и рибните продукти, често считани за източници на протеини, изварата няма плътната клетъчна мембрана, която имат месните продукти и бобовите растения, което прави асимилацията им много по-малко качествена от изварата.

ибутаморен

3. Преносимост

Ако сравним изварата, например, с млякото, тогава изварата ще бъде по-поносим продукт, тъй като лактозата, която предизвиква същата непоносимост, практически липсва в изварата или по-скоро сирене. И ако непоносимостта към мляко е умерена, тогава изварата може да се усвои доста добре. На ден могат да се консумират до 500 г извара, в зависимост от поносимостта на храносмилателната система.

4. Ниско съдържание на мазнини

Освен всичко друго, изварата е достатъчно лесно да се намери с нисък процент мазнини, което е особено вярно при намаляване на телесните мазнини. Въглехидратите в изварата практически липсват, което го прави почти протеинов концентрат.


5. Разнообразие от ястия

За разлика от яйчния белтък, който е еталон, от извара може да се приготвят много по-приятни и вкусни ястия. Изварата е идеална за всяка диета и най-често се използва от спортистите като закуска между храненията или преди лягане, като източник на бавен протеин, който е казеин, тоест млечен протеин, който се съдържа в изварата.

6. Витаминен състав

Освен всичко друго, изварата е отличен източник на витамини и минерали, най-известният от които е калция. Следните видове витамини се съдържат в изварата: a, b₁, b₂, b₄, b₅, b₆, b₉, PP, c, e, b₁₂, H бета-каротин.